Indonesia

Land of The Thousand island

Indonesia

 
Kedudukan negara yang berdekatan dengan Malaysia serta kadar matawang yang lebih rendah menjadi daya tarikan utama pemilihan universiti di Indonesia. Selain itu, kualiti pendidikannya juga tidak dapat dinafikan kerana ada yang mendapat pengiktirafan antarabangsa.
UIN SUSKA menjadi pilihan alternatif pelajar dalam melanjutkan pengajian agama oleh kerana ramai para pensyarah adalah graduan cemerlang dari universiti di Timur Tengah di samping harga yuran yang berbaloi. UIN SUSKA terletak di Pekan Baru, Riau, Indonesia.
Universitas Sumatera Utara atau USU yang terletak di Medan, Indonesia ini telah menjadi salah satu universiti pilihan pelajar untuk menyambung pengajian. Antara pengajian yang popular dalam kalangan pelajar Malaysia adalah Perubatan, Pegigian serta Farmasi lebih-lebih lagi sejak tertubuhnya hospital universiti. USU juga adalah antara universiti tertua di Indonesia.
Fakulti Perubatan Veterinar, Institut Pertanian Bogor merupakan salah satu daripada lapan fakulti IPB, dan institut tertua yang menjalankan pendidikan perubatan veterinar di Indonesia. Sepanjang sejarahnya, FPV IPB telah membuktikan dirinya sebagai pemangkin beberapa dasar strategik dalam bidang kesihatan haiwan dan sains haiwan di Indonesia.

rebut peluang ini

mari belajar di indonesia

No. 6-2, Jalan Puteri 2A/1,
Bandar Puteri Bangi

Isnin - Jumaat : 9.00 pg - 5.30 ptg
Sabtu : Temujanji sahaja
Ahad : Cuti

No. 6-2, Jalan Puteri 2A/1,
Bandar Puteri Bangi

Isnin - Jumaat : 9.00 pg - 5.30 ptg
Sabtu : Temujanji sahaja
Ahad : Cuti